miercuri, 21 aprilie 2010

TRATAMENTUL CU CELULE STEM PENTRU DIABET



Tratamentul cu celule stem de Diabet zaharat de tip 1 & 2


Prezentare

Dacă aveţi o persoanä care are Diabet zaharat, atunci sunteti constienti de efectele sale.

Diabetul este adesea numit criminalul "tăcut", pentru că atacă corpul încet şi pe furiş.

Pacientii adulti diagnosticaţi cu Diabet au simptomele mult mai grave decit urinarea frecventä si de setea crescutä, dar nu la toti pacientii este la fel. Unii chiar nu prezinta niciun simptom. Diabetul zaharat in stare avansatä, poate duce si la deces. Acesta include boli de inima, probleme cu ochii, insuficienţă renală, nervoase daune şi disfuncţie erectilă.

O contribuţie majoră la efectele degenerative ale diabetului zaharat sunt hiperglicemia şi evenimente frecvente precum cresterea si scarerea glicemiei. Studiile recente sugerează că şi unele medicamente care se administreaza oral, pot contribui la insuficienţă cardiacă. Persoanele care sunt diagnosticate cu Diabet solicita tratament pentru a reduce hiperglicemia şi hipoglicemia din organism.


Celulele stem autologe, care provin de la propriul corp, sunt unica sansä de vindecare a Diabetului tip1 si tip2.

Diabetul zaharat de la rădăcinile sale, reduce hiperglicemia şi complicaţiile sale asociate. Date recente sugerează că, de asemenea, reduce frecvent (de valoare mică a zahărului din sânge), evenimente care pot duce la deces în cazul în care nu sunt tratate cu promptitudine. XCell-Center-a tratat în condiţii de siguranţă sute de pacienţi cu diabet zaharat la zi. Statisticile arată că au mai multi de 50% dintre pacienţii cu îmbunătăţiri după tratament.

PENSIILE NU SE VOR PLĂTI


Pensiile nu vor mai putea fi platite! Sistemul trebuie reformat


Premierul Romaniei, Emil Boc, a declarat in aceasta dimineata ca pensiile nu vor mai putea fi platite in Romania pe termen mediu si lung, suma totala care va trebui transferata de la bugetul de stat catre pensii urcand de la 1,7 miliarde de euro la 4,6 miliarde de euro, din cauza ca actualul sistem nu este sustenabil si trebuie revizuit, anunta mediafax.ro.


"Actualul sistem a legii pensiilor nu este sustenabil. Aşa cum funcţionează el astăzi, pensiile în România nu vor putea fi plătite pe termen mediu şi lung.

In aceste conditii deficitul cheltuielilor va ajunge la 6 % din PIB, crescand cu 2,9 procente.

"Trebuie să corectărm datoriile cronice ale bugetului asigurărilor sociale de stat, începând cu 2006. Azi ca să se poată plăti pensiile trebuie ca bugetul de stat să împrumute bugetul de pensii cu 1,7 miliarde euro ca să poată funcţiona. Dacă actualul sistem nu se schimbă, de la 1,3% din PIB deficit vom ajunge la 6% din PIB deficit pentru pensii, pe termen lung. Vom ajuge la 4, la 6 miliarde de euro dacă nu schimbăm legea, să luăm din bugetul de stat pentru a plăti pensiile în România" a spus premierul.

Toată Europa îşi revizuieşte sistemele de pensii. Poate criza ne-a arătat vulnerabilităţile sistemelor de pensii. Acest proiect are această menire: să fie unul obiectiv care ţine cont de interesele milioanelor de români. Tratamentul inegal nu mai poate continua" a spus Boc, în Parlament.



eruptia vulcanului



ERUPŢIA VULCANULUI

Intens mediatizata eruptie a vulcanului islandez Eyjafjallajokull, care a dat peste cap aproape tot traficul aerian din emisfera nordica a planetei, a rezultat in periculoase cantitati de cenusa si fum lansate in atmosfera, probleme serioase pentru calatori dar, trebuie spus, si intr-o frumusete naturala neasteptata.

Eruptia a cauzat un nor de cenusa pana la altitudinea de 6.000 de metri, care s-a extins deasupra multor tari si a intrerupt traficul aerian din Europa dar si din alte parti ale lumii.

Cenusa are abilitatea de a defecta motoarele avioanelor, un inconvenient care a fortat sa ramana la sol zeci de mii de pasageri. In plus, nu se poate face o predictie argumentata referitor la momentul disiparii cenusii si transformarii spatiului aerian intr-un mediu sigur pentru aparatele de zbor.

Totusi, in paralel cu neajunsurile grave cauzate de eruptia vulcanului islandez, fenomenul va lasa in urma, exceptand incurcaturile, si niste fotografii uluitoare, imagini rare si valoroase, care atesta forta si frumusetea naturii, rezultatul vizual fiind un spectacol fantastic.